top of page
Annikenbeach.jpg

VÅR HISTORIE

Vi etablerte Maqhama i 2020, med ønsket om å drive en etisk og bærekraftig virksomhet. Målet er å binde mennesker sammen ved å dele historier og skatter fra reisene våre. Maqhama oversettes til ”å knytte bånd” på sør-sotho.

 

James og Anniken har kjent hverandre siden 2004 gjennom felles interesse for reising og motorsykler. De kjørte fra Cape Town til Kenya og delte hus i Sør-Afrika i to år. I 2020 ble vennene også forretningspartnere.

 

Maqhama drives fra Cape Town i Sør-Afrika, men distribusjonen i Norge håndteres av Annikens familie i Sandefjord. Varelageret i Norge vil sikre rask og effektiv levering.

The question of what you want to own is actually the question of

how you want to live your life" - Marie Kondo

JAMES

James Mader er født og oppvokst i Cape Town, Sør-Afrika. Han er Art Director i filmindustrien. Så ofte han har anledning reiser han: Enten det er med motorsykkel fra Cape Town til Kairo, eller krysser Himalaya og Andesfjellene på tråsykkel, eller klatrer de bratte granittveggene i Mosambik, har James sans for eventyr og kjærlighet til de avsidesliggende delene av planeten vår.

M Only Black.png
Portrait2.jpg

ANNIKEN

Anniken Trefelt er født og oppvokst i Norge. Hun forlot landet som attenåring og har bodd utenlands siden. Etter noen år i Tyskland reiste hun til Sør-Afrika på slutten av 90-tallet og hadde en internasjonal karriere som fotomodell før hun startet i reiselivsbransjen i 2005 som medeier av Nordic Travel.

Nå bor hun i idylliske Kommetjie på sydspissen av Sør-Afrika, med to små døtre og noen hunder, hvor de lever et enkelt og godt liv.

FREEDOM OF THE SPIRIT

"As keen travellers we both enjoy the roads less travelled and the idea of sharing some of the beautiful and rare treasures one finds on the way, came during the hard lockdown South Africa experienced in the troubling times of the coronavirus”

bottom of page